icon_wexiovelo

Nyheter

jersey_wexiovelo

Ungdomscykling

31 mars, 2021

Denna säsong kommer Wexiö Velo att erbjuda två träningsgrupper med lite olika ambitionsnivå. Totalt erbjuds 20 platser, för ungdomar från 8 år och uppåt.

Läs mer på Barn & Ungdoms sidan

Klubbkläder

18 mars, 2021

Shopen för klubbkläder är nu öppen, shopen kommer att hållas öppen till den 4:e april. Gå in på vår facebooksida: Wexiö Velo. För mer information och länk till shopen i sig.

Årsmöte 2021

17 februari, 2021

Styrelsen bjuder härmed in alla medlemmar till årsmöte 2020-03-11.

Årsmötet börjar 18.30 och kommer hållas digitalt med hjälp av Teams, vilket går bra att köra både via dator samt telefon, man kan registrera sig kostnadsfritt. Länk till programmet här. Anmäl ert deltagande samt inkom med eventuella motioner till info@wexiovelo.se senast 2020-03-03. I mailet anger ni den e-post som ni tänker ansluta er till mötet med.

Någon dag innan mötet kommer en inbjudan att gå ut till din registrerade e-postadress med länk till mötet och lite riktlinjer för själva mötet.

Vi vill också passa på att påminna om att betala in medlemsavgiften för säsongen 2021

> Historiska nyheter

Årsmöte 2020

22 januari, 2020

Föreningen kommer att hålla årsmöte den 12 februari, information gällande detta har gått ut via e-mail.

Klädprovning

20 januari, 2020

Välkomman att prova ut rätt storlek i klubbkläder från Bioracer. Måndagen den 27/1 i kämpahallen, Wexiödisk lokaler på Mårdvägen 4, kl 18:00-20:00.

Säsongen 2020

1 januari, 2020

Så går vi in i ett nytt år, välkommana att bli medlemmar!

Rea klubbkläder

23 juli, 2019

Vi kommer att avveckla lagerhållningen av klubbkläder i butiken hos Bike Brothers och rensar därför resterande lager till mycket förmånliga priser.

Ta tillfället i akt att skaffa riktigt bra träningskläder inför vintern och kommande säsonger.

Kvaliteten är bland det bästa på marknaden och att de dessutom är klart snyggast av alla klubbkläder gör inte saken sämre. Butiken är öppen hela sommaren med undantag för 22-23 juli.

Priser och plagg i lager kan ses här

Ungdomscykling

10 mars, 2019

Ungdomscyklingen (från 8 år och uppåt) rullar igång i april. Vi kör onsdagskvällar och söndagar, på stigar i och runt Växjö. Vi delar upp oss i grupper efter erfarenhet.

All information läggs löpande ut på facebooksidorna: Wexiö Velo och Ungdomscykling i Växjö. Fokus är cykelglädje, teknik och kompisanda. Glöm inte hjälmen!

Vid frågor ring eller sms:a Ulf Kans på 070-602 88 41 eller Lise-Lotte Kans på 070-602 88 40

Säsongen 2019

1 januari, 2019

Det går bra att bli medlem i år också.

God nytt!

31 december, 2018

Gott nytt år!

God Jul!

24 december, 2018

Från oss alla till er alla, en riktigt god jul! Hoppas att ni varit snälla och att tomten ger er något fint cykelrelaterat i julklapp.

Årsmöte 2018

20 mars, 2018

Föreningen kommer att hålla årsmöte den 11 april, information gällande detta har gått ut via e-mail.

Säsongen 2018

1 januari, 2018

Det går bra att bli medlem i år också.

Upplysning

12 april, 2017

Efter klubbens årsmöte passar vi på att informera om nedan

Vi vill främja att fler barn och ungdomar cyklar och tävlar. Av den anledningen erbjuder vi ungdomsmedlemskap för 50:- upp till 18 år.

För barn och ungdomar (5-16 år) som tecknar medlemskap eller innefattas av ett familjemedlemskap bjuder dessutom klubben på en licens som heter Under 11 (5-10 år) eller Youth men/women (10-16 år).

För juniorer står klubben för halva licenskostnaden av typen junior men/women (17-18 år), samtliga typer innefattas därmed även av en försäkring via SCF.

Likt förra året och framåt kommer klubben att betala startavgifter för tävlingar med SM-status. Och klubben betalar samtliga startavgifter för våra medlemmar som är upp till och med 18 år.

För fullständig prislista och samtliga medlemstyper se vår info-sida.

Säsongen 2017

1 januari, 2017

Det går bra att bli medlem i år också.

Startavgifter

7 september, 2016

Efter några år som aktiv klubb har vi nu arbetat upp en liten kassa med pengar. För att stödja våra stadgar som en tränings- och tävlingsklubb beslutades det följande på vårt senaste styrelsemöte:

- För i år och framåt kommer klubben att betala startavgifter för tävlingar med SM-status.

- För år 2017 kommer klubben betala alla startavgifter för våra medlemmar som är upp till och med 18 år.

Måndagsturen och vinterversion av dito

5 september, 2016

Det blir mörkare allt tidigare, så vi kör racer en måndag till (12/9) men börjar redan vid 17.30 så vi hinner runt. Sen från den 19/9 och framåt byter vi till cross/mtb och kör Växjö runt.

Vill man dryga ut distansen och komma igång lite innan samlingen på torget vid 18.00, kör vi förskarv med start 16:45 från parkeringen vid Q hotell, Fagrabäcksrondellen.

Medlemskap och licens för barn samt ungdomar

27 Februari, 2016

Vi vill främja att fler barn och ungdomar cyklar och tävlar. Av den anledningen erbjuder vi ungdomsmedlemskap för 50:- upp till 18 år.

För barn och ungdomar (5-16 år) som tecknar medlemskap eller innefattas av ett familjemedlemskap bjuder dessutom klubben på en licens som heter Under 11 (5-10 år) eller Youth men/women (10-16 år).

För juniorer står klubben för halva licenskostnaden av typen junior men/women (17-18 år), samtliga typer innefattas därmed även av en försäkring via SCF.

För fullständig prislista och samtliga medlemstyper se vår info-sida.

Ny anmälningsrutin

14 Februari, 2016

Svenska Cykelförbundet har tagit fram en ny hemsida, i linje med detta har även ett nytt system för dig som utövare lanserats för att ersätta det gamla Indta, Indta 2.0. Länken dit är SWE Cycling online.

Så när du framöver ska anmäla dig till tävlingar är det via denna sida du ska göra detta. Mer information hittas under tävlingsanmälan.

Årsmöte och kläder

5 Februari, 2016

Styrelsen bjuder härmed in alla medlemmar till årsmöte 2016-02-24. Årsmötet börjar 18.00 och kommer även i år att hållas på Södra Skogsägarna.

Anmäl ert deltagande samt inkom med eventuella motioner till info@wexiovelo.se senast 2016-02-17.

· · · · · · · · · ·

Håkan har sedan tidigare (via Facebook) informerat om att det är hög tid att beställa kläder.

En beställning är redan lagd men har ni missat denna så finns det möjlighet att komplettera. Så saknar ni kläder, hör av er omgående till Håkan på Bike Brothers.

Medlemskap 2016

6 januari, 2016

Gott nytt år alla cykelvänner! Det har blivit 2016 och med det är det dags att börja fundera över medlemskap och vilken (eventuell) licens som ska lösas.

Proceduren och priserna är som föregeånde år med tillägget att man nu kan swisha in sin betalning. Glömt inte att ange betalningsreferens bara. För mer information.

Licens för barn

18 Februari, 2015

Igår hade vi vårt årsmöte och på detta väcktes frågan kring barn- och ungdomstävlingar samt träningar och vad som gäller för dessa på licensfronten.

Med det har vi fattat beslutet, att för alla barn från 5-10 år som löser medlemskap eller omfattas av ett familjemedlemskap kommer Wexiö Velo som klubb att ansöka och bjuda på en licens (namn: Under 11). Och därmed även en försäkring via SCF.

Ett steg i riktningen att underlätta för er med barn som vill prova på att tävla och att ni som föräldrar kan känna en trygghet när barnen är och tränar.

Vi ser såklart även att de barn över 10 tecknar en licens men en sådan löser inte klubben per automatik utan behöver sökas, mer om detta finns under information.

Triathlon

6 Februari, 2015

Om man är intresserad av att delta i triathlontävlingar i Wexiö Velos namn så går detta bra nu. Vårt medlemskap hos Svenska triathlonförbundet är klart

Du som tävlade löser själv licens via Svenska Triathlonförbundets hemsida. Bara gå hit och lös tävlingslicens, välj Föreningen: Wexiö Velo och fyll i dina övriga uppgifter.

Trevlig helg!

Klädbeställning

2 Februari, 2015

Snön ligger fortfarande tung på taken men om det finns behov av att komplettera sommarkollektionen är det dags att beställa!

Utprovning sker som vanligt hos Håkan på Bike Brothers (Smedjegatan 14 i Växjö). Deadline är måndagen den 16 februari. Kollektionen består i huvudsak av kort tröja, kort byxa, lång tröja, vindväst, armar, ben, keps, korta handskar och tunna skoöverdrag.

Årsmöte

23 januari, 2015

Styrelsen bjuder härmed in alla medlemmar till årsmöte 2015-02-17. Mötet börjar 18.00 och kommer att hållas på Södra Skogsägarna (ligger bakom Willys) här i Växjö.

Anmäl ert deltagande samt inkom med eventuella motioner till info@wexiovelo.se senast 2015-02-10

Måndagsturen sommar blir vinter

12 september, 2014

Vilken härlig vår och sommar vi har haft! Kanonväder på Måndagsturen (MT), många roliga träningspass och tävlingar på såväl landsväg som mtb.

Det märks att sommaren så sakteliga övergått till höst och med det är det dags för MT - Sommarversion på landsväg att ta semester. Men med det är det inte slutcyklat, det återstår än några datum i tävlings-kalendern. Och vi i Wexiö Velo fortsätter att köra, vi byter bara ut racern emot cyclocrossen eller mtb:n. Dock inte riktigt än. Nästa Måndag (15/9) väljer vi landsväg, men kortar ner rundan en aning för att hinna tillbaka innan mörkret faller. Efter det tar vi en vecka i taget tills det att vi byter helt och börjar köra Växjö runt.

Tanken med vinterversionen av MT är precis som den på sommaren. Alla är välkomna att köra i en fartgrupp som passar. Är deltagandet kyligt och inte gruppen passar helt går det att lösa med lite smarta genvägar. Så investera i en bra lampa och häng med. Cykling är roligt året om.

Något annat som tar semester är vår följebil, som har varit med oss sedan starten av MT i mitten av april. Och det har varit en succé! Tack Skoda Sverige och Atteviks. Under året har vi inte haft några allvarliga incidenter i de olika fartgrupperna. Vilket glädjer oss alla som är med och cyklar.

Håll utkik på vår Facebook-sida när vi byter till Växjörunt och annan intressant information.

Start Måndagsturen

8 april, 2014

På initiativ av Wexiö Velo i sammarbete med Skoda Sverige och stöd av Lammhultcyklisterna, kommer det i år att finnas en följebil närvarande på Måndagsturen.

I ett försök att skapa en säkrare cykelmiljö för dess deltagare. Denna bil kommer att följa med en av grupperna, vår förhoppning är att bilens blotta närvaro i sig kommer att göra andra biltrafikanter mer uppmärksamma på cyklister. Men även kunna bistå med hjälp vid mindre incidenter så som punkteringar och kunna assistera vid eventuella olyckor.

Bilen kommer att finnas på plats vid starten av Måndagsturen den 14:e april fram till den 1:e september.

Nya partners

7 Februari, 2014

Vi i Wexiö Velo är stolta över att kunna presentera våra senaste samarbetspartners Atteviks och Skoda! Mer detaljer kommer. Håll utkik!

God Jul!

24 december, 2013

Från oss alla till er alla, en riktigt god jul! Hoppas att ni varit snälla och att tomten ger er något fint cykelrelaterat i julklapp.

Beställning av Wexiö Velo klubbkläder

11 december, 2013

Vi har nu fått in de första klubbkläderna, designen är godkänd och vi kommer därmed att beställa sommarkollektionen snarast möjligt. Första steget för att beställa kläder är att bli medlem i klubben, se information om hur du går tillväga för att bli detta.

Utprovning av storlekar och plagg sker därefter på Bike BrothersSmedjegatan 14. Det finns även enstaka plagg i vinterkollektionen till försäljning. Vid beställning av kläder bjuder Bike Brothers på den rykande färska cykelkepsen!

Sista datum för beställning är lördag 21 december!

Sociala medier

3 november, 2013

Nu är vi igång på riktigt. Alla dokument är signerade och konton öppnade. Du har väl inte missat att vi finns på facebook, twitter och instagram?

I och med det finns ingenting att vänta på längre, det är bara att ansöka om ett medlemskap i Wexiö Velo redan idag. Ansökningar och betalningar som görs i år kommer att gälla för året 2014. Hur du gör för att bli medlem finner du under information.

Wexiö Velo

3 oktober, 2013

Wexiö Velo är en nystartad förening som kommer att bedriva prestations- och tävlingsinriktad cykelsport inom landsvägscykling, mountainbike samt cyclo-cross.

Syftet med klubben är att ge cyklister som har tävlingsambitioner en Växjöbaserad samlingsplats, där de har likasinnade att träna och tävla med som dessutom sporrar till en positiv utveckling.

Vårt mål är att 2014 ha tävlande i samtliga ovanstående grenar i både elit och veteranklasser samt uppnå resultat att vara stolta över.